U bent hier: » startpunt website » actueel

Nijkerkse

Nijkerkse

Klokkenspelvereniging

 /
Nijkerkse Klokkenspelvereniging.


Actueel

 

Speeltrommel voorzien van nieuwe melodieën


Op vrijdag 14 oktober is de historische speeltrommel in de Nijkerkse toren weer verstoken. Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek arrangeerde vier nieuwe melodieën, die zullen klinken tot april 2023.

Op het hele uur : O Praise Ye The Lord. Een Engels lied gebaseerd op Psalm 150, geschreven door Hubert Perry die meerdere prachtige koralen schreef. Muziek die vaak bekend is door bijvoorbeeld het televisieprogramma Songs of Praise van de BBC.
O Praise Ye The Lord is in het Liedboek 2013 opgenomen als lied 150a;

Op ´kwart over´ klinkt Petrushka, een Oekra├»ens kinderliedje;

Elk half uur klinkt een klassiek menuet van Niccol├▓ Paganini. Deze beroemde Italiaanse componist werd vooral bekend als virtuoze violist, hij kon echter ook uitstekend gitaar spelen. Dit Minuetto (uit Sonata 31, MS84) is oorspronkelijk geschreven voor gitaar;

Om ´kwart voor´ speelt een bekend popliedje uit 1960 van Sam Cooke: Wonderful World. Niet te verwarren met het lied met dezelfde titel van Louis Armstrong.
Het liedje van Cooke vertelt dat kennis en opleiding vaak boven het gevoel gaan, maar dat liefde pas echt de wereld kan verbeteren.

Opname regionale omroep A1

Kortleden heeft A1, de regionale omroep, een bezoek gebracht aan de toren in Nijkerk. Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart heeft hen ontvangen en uitleg gegeven over de historie van de toren, de speeltrommel en de beiaard. Hij legt ook werking van de laatste twee uit.

Als u dit YouTube filmpje Opent in een nieuw venster opstart en het niet helemaal wilt afdraaien kunt u het ook gedeeltelijk bekijken en beluisteren.
Om u te helpen: tot 7:30 gaat het over de toren, daarna over de speeltrommel en vanaf 12:30 Opent in een nieuw venster komt het bespelen van de beiaard in beeld.
Veel kijk- en luisterplezier gewenst!


:.  Actueel   .:.  Disclaimer   .:.   Gevensverwerking   .:.   Nieuwsbrief   .: 
:.  Persberichten   .:.  E-mail   .:.   Sitemap  .:

Creative Commons License
Nijkerkse Klokkenspelvereniging 2008-2022

informatie op de website van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging is in licentie gegeven
volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk delen 3.0 Nederland licentie


Afb.: Toegankelijke en betaalbare website nodig? Kijk eens bij HeRiAn internetdiensten te Nijkerk.

Pagina geladen in 0.0011 seconde